Edukacijski centar

O EDUKACIJSKOM CENTRU


U sklopu projekta „Plava Eko-patrola“ proširit će „Edukacijski centar za održivi razvoja otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“ koji se nalazi u Murteru. Ideja novog proširenog Centra je stvoriti međunarodno javno-civilno-poduzetničku platformu koja će sustavno raditi na rješavanju ključnih pitanja održivog razvoja otoka i obale uz snažan fokus na uključivanje djece i mladih.

Jedan od ključnih ciljeva Edukacijskog centra je stvoriti okvir uključivanja, aktiviranja i poticanja djece i mladih na promišljanje načina, modela i rješenja za održivi razvoj malih otočkih i priobalnih zajednica. Navedenome bi se pridodao i novi cilj usklađen s potrebama društvenog razvoja, a uključivao bi osiguranje poticajnog programa i prostora za nastanak disruptivnih inovacija koje bi potakle promjene i ostanak postojećih i/ili povratak odseljenih i/ili dolazak novih mladih ljudi i mladih obitelji.

Također, osiguranjem adaptiranog i opremljenog co-working prostora doprinijet će se dugoročno povećanju uloge i osnaživanju partnerstva udruge Argonauta i ostalih lokalnih organizacija civilnih društava i obrazovno-odgojnih ustanova u promicanju održivog razvoja na projektnom području.