Kalendar

Preloader
 • Objavljeni Pozivi na dostavu projektnih prijedloga

  Objavljeni Pozivi na dostavu projektnih prijedloga

  Ured za udruge 4. lipnja 2018. objavio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga te je na ovom natječaju Udruga Argonauta u partnerstvu s Općinom Murter-Kornati te Lokalnom akcijskom grupom „More 249“ ostvarila sredstva u iznosu od 1.280.000,00 kuna za provedbu projekta “Plava eko patrola”.

  SAZNAJTE VIŠE

 • Kalendar tekuće školske godine – 2019./2020.

  Kalendar tekuće školske godine – 2019./2020.

  Ministarstvo znanosti i obrazovanja 8. svibnja 2019. godine donosi Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. Početak školske godine 2019./2020. je 9. rujna 2019, a završetak 17. lipnja.

  SAZNAJTE VIŠE

 • Započinje službena provedba projekta Plava Eko-patrola

  Započinje službena provedba projekta Plava Eko-patrola

  1. lipnja 2019. godine započinje službena provedba projekta „Plava Eko-patrola“. Riječ je o vannastavnom edukacijskom programu za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije. U prvom redu namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola …

  SAZNAJTE VIŠE

 • Primanje plakete projekta “Plava eko-patrola“

  Primanje plakete projekta “Plava eko-patrola“

  Djelatnice udruge Argonauta su na manifestaciji Ureda za udruge i Švicarsko-hrvatskog programa suradnje svečano primile plaketu projekta “Plava eko-patrola“. Povodom dovršetka postupka ugovaranja projekata organizirano je predstavljanje 53 projekta te rasprava na temu uloge organizacija civilnoga društva…

  SAZNAJTE VIŠE

 • Press konferencija

  Press konferencija

  Dana 3. srpnja 2019. u Šibeniku, Nositelj projekta, Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i Partneri na projektu, Lokalna akcijska grupa „More 249“, Općina Murter-Kornati i Osnovna škola Murterski škoji, održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili projekt „Plava Eko-patrola“

  SAZNAJTE VIŠE

 • Započelo predstavljanje projekta Plava Eko-patrola u školama

  Započelo predstavljanje projekta Plava Eko-patrola u školama

  Udruga Argonauta je zajedno s Lokalnom akcijskom grupom „More 249“ započela s predstavljanjem projekta „Plava Eko-patrola“ u odabranim školama. Predstavljanje projekta započelo je 26. kolovoza 2019. godine u Osnovnoj školi Brodarica. Predstavljanje je za cilj imalo prezentirati projekt „Plave Eko-patrole“.

  SAZNAJTE VIŠE

 • Objavljen “Natječaj za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole”

  Objavljen “Natječaj za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole”

  Cilj “Natječaj za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole” je odabrati osobe (20) koje se žele educirati kroz tri dvodnevna vikend seminara, a od kojih će sedmero biti odabrano za lokalne koordinatore “Plave Eko-patrole“. Prijavitelji koji budu odabrani za lokalnog koordinatora “Plave Eko-patrole” moraju biti spremni i raspoloživi na suradnju u trajanju od 10 mjeseci tijekom koje će biti zaposleni putem Ugovora o djelu na iznos od 20.000,00 kuna bruto 2.

  SAZNAJTE VIŠE 

 • Završena animacija lokalnih koordinatora

  Završena animacija lokalnih koordinatora

  U periodu od 16. rujna 2019. do 23. rujna 2019. godine voditeljica i koordinatorica projekta posjetile su škole na području Šibensko-kninske županije i kroz 3. sastanak animirale zaposlenike osnovnih škola te ostalih ustanova s područja pojedine lokalne zajednice. Glavni cilj bio je objasniti ulogu lokalnog koordinatora te objasniti postupak prijave na Natječaj.

  SAZNAJTE VIŠE

 • Rezultati “Natječaja za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole”

  Rezultati “Natječaja za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole”

  Obavještavamo sve kandidate koji su se prijavili na “Natječaj za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole” da je natječaj završen 25. rujna 2019.

  Zahvaljujemo svim kandidatima na prijavi.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • Održan prvi edukativni vikend seminar u Lozovcu

  Održan prvi edukativni vikend seminar u Lozovcu

  U sklopu projekta „Plava Eko-patrola“ održan je prvi edukativni vikend seminar na kojem se 20 sudionika educiralo o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja. Seminar je održan u Lozovcu od 11. 10. 2019. do 13. 10. 2019., a sudionici su odabrani kroz „Natječaj za angažman lokalnog koordinatora Plave Eko-patrole“ kojeg je raspisala udruga Argonauta.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • Održan drugi edukativni vikend seminar u Sinju

  Održan drugi edukativni vikend seminar u Sinju

  U sklopu projekta „Plava Eko-patrola“ održan je drugi edukativni vikend seminar na kojem se 20 sudionika educiralo o održivom razvoju i neformalnim metodama učenja. Seminar je održan u Sinju od 25.10.2019. do 27.10.2019., gdje je udruga Argonauta organizirala i projekciju filma „River Blue“ namijenjenu svim zainteresiranima.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • ZAPOČELO UREĐENJE EDUKACIJSKOG CENTRA

  ZAPOČELO UREĐENJE EDUKACIJSKOG CENTRA

  Na prvom katu zgrade na adresi Hrvatskih vladara 47., u kojoj se nalazi Ambulanta Murter započelo je uređenje Edukacijskog centra u sklopu provedbe projekta „Plava Eko-patrola”.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • Završena edukacija za lokalne koordinatore projekta “Plava Eko-patrola“

  Završena edukacija za lokalne koordinatore projekta “Plava Eko-patrola“

  U organizaciji udruge Argonauta kao nositelja projekta „Plava Eko-patrola“ te Lokalne akcijske grupe „More 249“ i drugih partnera na projektu, u Rastokama je realiziran posljednji edukativni vikend-seminar za 20 odabranih sudionika. Cilj edukacije bio je osnažiti sudionike znanjem i vještinama potrebnim za vođenje projekta “Plava Eko-patrola“.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • TKO ŽELI BITI PATROLAŠ? ZAPOČELA ANIMACIJA UČENIKA ZA PLAVU EKO-PATROLU

  TKO ŽELI BITI PATROLAŠ? ZAPOČELA ANIMACIJA UČENIKA ZA PLAVU EKO-PATROLU

  Danas je započela animacija učenika za sudjelovanje u „Pilot provedbi edukacijskog programa Plave Eko-patrole“ u školskoj godini 2019./2020.  U svakoj od škola, oformit će se grupa od 20 djece-patrolaša koji će s voditeljem provoditi aktivnosti Plave Eko-patrole.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • ODRŽAN PRVI KOORDINACIJSKI SASTANAK

  ODRŽAN PRVI KOORDINACIJSKI SASTANAK

  Povodom provedbe 1. edukativne radionice, održan je radni sastanak stručnog tima i lokalnih koordinatora u Šibeniku.
  Na sastanku se razgovaralo o svim radnjama koje je potrebno provesti kako bi 1. edukativna radionica bila spremna za učenike sedam osnovnih škola Šibensko-kninske županije.

 • ODRŽANA PRVA EDUKATIVNA RADIONICA

  ODRŽANA PRVA EDUKATIVNA RADIONICA

  Prva edukativna radionica pod nazivom „Koliko jako gazimo svoj planet“ održana je u sedam osnovnih škola za učenike od 5. do 8. razreda. Kroz razne neformalne metode i iskustveno učenje potaknula se ekološka osviještenost djece i djelovanje po principima održivog razvoja, ali i upoznavanje djece s refleksijom nakon svake provedene aktivnosti u okviru radionice.

  SAZNAJTE VIŠE. 

 • ODRŽAN DRUGI KOORDINACIJSKI SASTANAK

  ODRŽAN DRUGI KOORDINACIJSKI SASTANAK

  Drugi koordinacijski sastanak je iza nas, a pripreme za drugu radionicu Plave Eko-patrole u tijeku! Evaluirali smo radionicu, iskazali dojmove sažete u samoj jednoj riječi, podijelili materijale te dobro promislili na koji način da temu OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE prenesemo djeci.

   

   

 • ODRŽANA DRUGA EDUKATIVNA RADIONICA

  ODRŽANA DRUGA EDUKATIVNA RADIONICA

  Održana je druga edukativna radionica pod nazivom „Obnovljivi izvori energije“ za učenike od 5. do 8. razreda u sedam osnovnih škola Šibensko-kninske županije. Cilj je bio osvijestiti oblike energije i važnost energije u svakodnevnom životu koristeći neformalne metode učenja. Djeca-patrolaši razvijali su nove vještine te stekli nova znanja.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • ODRŽAN 3. KOORDINACIJSKI SASTANAK S LOKALNIM KOORDINATORIMA

  ODRŽAN 3. KOORDINACIJSKI SASTANAK S LOKALNIM KOORDINATORIMA

  Održan je i treći koordinacijski sastanak za lokalne koordinatore. Prisjetili smo se kako im je bilo na prijašnjoj radionici: što je bilo dobro, a šta je moglo biti bolje te se pripremili za sljedeću radionicu. Treća u nizu radionica Plave Eko-patrole bit će na temu HRANE I ODRŽIVOSTI pa smo za patrolaše pripremili raznovrsne aktivnosti. Neke od njih smo “testirali” i na našim lokalnim koordinatorima i pri tom se dobro zabavili!

 • ODRŽANA TREĆA EDUKATIVNA RADIONICA ZA UČENIKE SEDAM OSNOVNIH ŠKOLA

  ODRŽANA TREĆA EDUKATIVNA RADIONICA ZA UČENIKE SEDAM OSNOVNIH ŠKOLA

  Treća edukativna radionica pod nazivom „Hrana i održivost“ održana je u sedam osnovnih škola Šibensko-kninske županije. Cilj je bio istaknuti važnost principa održivog razvoja u odnosu na hranu i prehranu, ali i osvješćivanje lokalnog stanovništva o zajedničkim resursima i odgovornom ponašanju u lokalnoj zajednici. Kroz različite neformalne metode učenja te iskustveno učenje, djeca-patrolaši razvijali su nove vještine i znanja.

  SAZNAJTE VIŠE.

 • “Dobro jutro, Hrvatska!” o Plavoj Eko-patroli!

  O Plavoj Eko-patroli i malim, plavim patrolašima, moglo se danas čuti u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”!

   

   

   

 • ODRŽAN JE 4. KOORDINACIJSKI ONLINE SASTANAK S LOKALNIM KOORDINATORIMA

  ODRŽAN JE 4. KOORDINACIJSKI ONLINE SASTANAK S LOKALNIM KOORDINATORIMA

  Održan je i četvrti koordinacijski sastanak za lokalne koordinatore. S obzirom na novonastalu situaciju, sastanak smo održali online. Pripreme za 4. edukativnu radionicu pod nazivom eRRRRRRRiziraj se! su u tijeku − odabrali smo platformu za održavanje online radionice te dogovorili raznovrsne edukativne i zabavne aktivnosti koje će se održati u subotu 4. travnja 2020. godine za djecu od 5. do 8. razreda sedam osnovnih škola Šibensko-kninske županije!

 • Održana je 4. edukativna online radionica eRRRRRRRiziraj se!

  Održana je 4. edukativna online radionica eRRRRRRRiziraj se!

  Današnja radionica naziva eRRRRRRRiziraj se! održana je u virtualnom svijetu, a bila je posvećena R-ovima! Naučili smo što svaki R znači kroz različite aktivnosti! Održali smo i malo natjecanje u izradi torbi od starih majica! Koja je torba najljepša i iz koje škole dolazi, pogledajte pod SAZNAJTE VIŠE!

   

  OPĆENITO O RADIONICI eRRRRRRRiziraj se!, pogledajte OVDJE.

 • ODRŽAN 5. KOORDINACIJSKI SASTANAK S LOKALNIM KOORDINATORIMA

  ODRŽAN 5. KOORDINACIJSKI SASTANAK S LOKALNIM KOORDINATORIMA

  Održan je peti koordinacijski sastanak za lokalne koordinatore i pripreme za 5. edukativnu radionicu pod nazivom “ZELENI BINGO” su u tijeku! S obzirom na nastalu situaciju, radionica će se održati kao kombinacija online radionice i samostalnog istraživanja djece-patrolaša u prirodi. Aktivnosti za patrolaše su osmišljene i spremne za provedbu u subotu, 16. svibnja 2020.! Pratite nas!

 • FOTONATJEČAJ

  Izvor: Unsplash

  Djeca-patrolaši iz 7 odabranih škola Šibensko-kninske županije sudjeluju od 16.5. do 26.5. 2020. u Fotonatječaju Plave Eko-patrole! Cilj je slikati fotografiju koja najbolje pokazuje razumijevanje tema i radionica koje su do sada provedene – Koliko jako gazimo svoj planet, Obnovljivi izvori energije, Hrana i održivost, eRRRRRRRiziraj se! i Zeleni Bingo. Odabrane fotografije krasit će kalendar Plave Eko-patrole za 2021. godinu i bit će nagrađene zanimljivim poklonom iznenađenja! Sretno patrolaši!

   

  SAZNAJTE VIŠE.

 • ODRŽANA 5. EDUKATIVNA RADIONICA ZELENI BINGO

  ODRŽANA 5. EDUKATIVNA RADIONICA ZELENI BINGO

  Održana peta edukativna radionica za učenike od 5. do 8. razreda pod nazivom Zeleni Bingo i to kao kombinacija online edukativne radionice i samostalnog istraživanja u prirodi. Djeca-patrolaši sudjelovali su u raznim aktivnostimaKoliko stabala si zasadio, Zeleni Bingo, Zeleni Bingo u primjeni (izrađivali su kompas, ekosustav u staklenci, makete kukaca) i zaslužili nagrade.
  Jesu li naučili kako se odnositi prema prirodi, što je to samoodrživost, kako se orijentirati i kako izraziti svoju zahvalnost onome što nam priroda daje, pogledajte pod SAZNAJTE VIŠE.

   

 • IZMJENA FOTONATJEČAJA !!!

  FOTONATJEČAJ

   

  Dana 26. svibnja 2020. završio je Fotonatječaj, međutim s obzirom na činjenicu da je pristigao mali broj fotografija, odlučeno je da se natječaj produži i traje do završetka provedbe aktivnosti Plave Eko-patrole s djecom-patrolašima!

   

  U ovoj fazi Fotonatječaja nagradit će se četiri fotografije koje će krasiti kalendar Plave Eko-patrole za 2021. godinu!

   

  ZA VIŠE INFORMACIJA KLIK NA FOTO!

   

   

 • ODABRANE TRI FOTOGRAFIJE 1. FAZE FOTONATJEČAJA

  ODABRANE TRI FOTOGRAFIJE 1. FAZE FOTONATJEČAJA

  Odabrane su tri pobjedničke fotografije 1. faze Fotonatječaja.

  Čestitamo autorima triju pobjedničkih fotografija! 

   

  SAZNAJTE VIŠE.

 • FOTOGRAFIJA S NAJVIŠE LAJKOVA i NAJORIGINALNIJA FOTOGRAFIJA

  Dana 3. lipnja 2020. g. u 12:00 sati završila je 1. faza Fotonatječaja te je odabrana fotografija s najviše lajkova te najoriginalnija fotografija koju je odabrao Projektni tim. Čestitamo!

   

  ZA VIŠE INFORMACIJA KLIK NA FOTO!

   

  FOTOGRAFIJA S NAJVIŠE LAJKOVA I NAJORIGINALNIJA FOTOGRAFIJA (1. FAZA FOTONATJEČAJA)

 • SVEČANO PREDSTAVLJANJE EDUKACIJSKOG CENTRA

  SVEČANO PREDSTAVLJANJE EDUKACIJSKOG CENTRA

  U organizaciji udruge Argonauta i partnera na projektu, u Murteru je 16. lipnja 2020. upriličeno svečano predstavljanje „Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i priobalja Šibensko-kninske županije“. Uređenje i adaptacija Edukacijskog centra sufinancirano je kroz projekt „Plava Eko-patrola“ i Švicarsko-hrvatski program suradnje, a sam prostor Edukacijskog centra ustupila je Općina Murter-Kornati koja je i partner na projektu.

  SAZNAJTE VIŠE.