O projektu

O PROJEKTU PLAVA EKO-PATROLA I CILJ PROJEKTA

Projekt pod nazivom „Plava Eko-patrola“ je vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije. Projekt je sufinancirao Ured za udruge kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje u iznosu od 1.152.000,00 kn, a njegova ukupna vrijednost je 1.280.000,00 kn. Provedba projekta započela je  1. lipnja 2019. godine.

Cilj projekta „Plava Eko-patrola“ je osiguranje prilike za sustavnu vannastavnu edukaciju o održivom razvoju  za učenike viših razreda osnovnih škola na otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije, kroz koji će se metodama neformalnog obrazovanja i informalnog učenja osigurati dodana vrijednost edukacijskog programa te sudjelovanje, aktivno građanstvo i socijalno uključivanje mladih u društvene tokove njihovih lokalnih zajednica od najranije dobi.
NOSITELJ PROJEKTA, PARTNERI NA PROJEKTU I CILJANE SKUPINE

Nositelj projekta je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta, a Partneri na projektu su Lokalna akcijska grupa „More 249“, Općina Murter-Kornati i Osnovna škola Murterski škoji.

Ciljane skupine su:
  • osnovne škole na obalnom i otočnom dijelu Šibensko-kninske županije i djeca/učenici viših razreda istih osnovnih škola
  • nastavnici i zaposlenici uključenih osnovnih škola, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva te predstavnici nositelja i partnera
  • volonteri te stanovništvo obalnog i otočnog dijela Šibensko-kninske županije.